Невелика кількість учнів навчається в закладах професійно-технічної освіти

Незначна кількість учнів обирає навчання в училищах, – експерт

Навчання в професійних училищах

Демотивованість учня: ознаки та рекомендації

Викликом для впровадження реформи профільної середньої освіти є підвищення престижу майбутніх професійних ліцеїв, оскільки незначна кількість школярів після закінчення 9 класу обирає навчання в училищах.

Таку тези висловив партнер компанії CIVITTA Дмитро Ливч під час презентації дослідження передумов для впровадження реформи профільної середньої освіти. 

«Станом на сьогодні тільки 35% учнів (у країнах ЄС цей показник становить 50-70%) після закінчення 9 класу обирають продовження навчання в закладах професійно-технічної або фахової передвищої освіти», – наголосив експерт.

Проте запит на спеціалістів з огляду на потребу у відновленні країни зростає, тому державі необхідно готувати більшу кількість фахівців робітничих професій.

За матеріалами Освіта.юа

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10188

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді