Школярі проходитимуть основи загальновійськової підготовки

Старшокласники проходитимуть початкову загальновійськову підготовку

Загальновійськова підготовка в школі

Формувальне оцінювання: способи та інструменти залучення учнів

Українські школярі, які навчатимуться у старших класах, проходитимуть початкову загальновійськову підготовку.

Така норма передбачена в оновленому проєкті закону щодо удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки, що зареєстрований у парламенті. 

Мета цього нововведення — приведення у відповідність чинних законів України щодо визначення поняття системи підготовки, що здійснюється шляхом вивчення навчального предмета «Захист України».

Таким чином початкова загальновійськова підготовка школярів проходитиме для формування у громадян первинних загальновійськових знань і спеціальних компетентностей стосовно оборонної свідомості, ознайомлення громадян з місцем і роллю громадянина у зв’язку з усвідомленням свого обов’язку щодо збройного захисту України.

Заплановано, що схвалення законопроєкту сприятиме розвитку початкової загальновійськової підготовки як основи підготовки громадян України до національного спротиву.

Зі свого боку Парламентський комітет з питань молоді та спорту рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт щодо удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки.

Джерело: Osvita.ua

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10188

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді