МОН роз’яснило чому не відбулося підвищення зарплат вчителям

У Міністерстві освіти і науки пояснили чому підвищення зарплат з 1 квітня 2024 року не відбулося

Підвищення зарплат вчителям

Підвищення заробітної плати-2024

Кілька місяців тому міністр освіти і науки України Оксен Лісовий анонсував підвищення зарплати педагогам з січня та з квітня 2024 року. Тому вчителі очікували на збільшення оплати праці.

Зі свого боку в Міністерстві освіти і науки надали роз’яснення щодо того, чи зросла зарплата освітян з 1 квітня. Проте не все так просто.

Як зазначили в освітньому відомстві, підвищення зарплат бюджетникам мало відбуватися у межах загального підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду і відповідної зміни усієї єдиної тарифної сітки.

Зокрема, відповідне рішення ухвалює уряд за поданням Міністерства економіки України. Тому відповідне детальне роз’яснення необхідно запрошувати саме в Мінекономіки. 

Відомо, що підвищення зарплат освітянам було передбачено у Пояснювальній записці до проєкту Державного бюджету України на 2024 рік та передбачили видатки на «встановлення посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС з 1 січня 2024 року у розмірі 3195 гривень, а з 1 квітня 2024 року — 3600 гривень».

Однак у Кабінеті Міністрів України не ухвалили цей проєкт постанови у вищевказаному вигляді. Ухвалена від 12 січня 2024 року постанова КМУ «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» встановлює таке: «Посадові оклади (тарифні ставки) з 1 січня 2024 року розраховують, зважаючи на розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду 3195 гривень».

Джерело: Освіторія

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10277

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді