Україна вперше долучилася до Саміту освітніх інновацій

Україна вперше взяла участь у Саміті ASU+GSV

Участь України в Саміті інновацій та технологій

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Нещодавно в США розпочався щорічний Глобальний саміт освітніх інновацій ASU+GSV, що збирає велику спільноту в понад 7 тисяч представників топкомпаній, урядовців та експертів у сфері освіти та технологій. Саміт є інвестиційною платформою, спрямованою на підвищення обсягу підтримки освіти та використання освітніх технологій.

Однією з важливих тем цього року стала освітня програма України, представлення якої вперше увійшло до порядку денного заходу.

На Саміті про освіту в Україні виступили перший заступник міністра освіти і науки Євген Кудрявець, президент Theirworld / GBC for Education Джастін ван Фліт та директор з питань міжнародної освіти в HP Inc. Чарлі Радмен. Вони обговорили роль технологій у забезпеченні сталості освіти в Україні в період війни на прикладі співпраці з Palantir, HP, Google, Microsoft та іншими лідерами big-tech.

Контроль за системою НАССР: чотири кроки

Особливу увагу було виокремлено щодо роботи Коаліції девайсів та використання гаджетів в навчанні. У березні організатори Саміту, GSV Ventures підтримали запуск фандрейзингової кампанії Коаліції для передавання 10 тисяч девайсів для дітей із прифронтових областей, що триватиме до кінця травня цього року.

Зокрема, під час заходу обговорювалась тема соціально-емоційного навчання та психологічної підтримки дітей, вчителів та батьків під час війни в Україні. Акцент на необхідності одночасного надання швидких послуг для учасників освітнього процесу та забезпечення системних трансформацій для вдосконалення психологічної підтримки.

За результатами обговорень під час участі у Саміті команді вдалося досягти нових домовленостей у межах Коаліції девайсів, про які буде оголошено вже незабаром.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10163

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді