Литва виділила 400 тисяч євро для безпеки українських закладів освіти

Литва виділить близько пів мільйона євро на безпеку українських шкіл

Фінансова підтримка українських закладів освіти

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Уряд Литви виділить 400 тисяч євро на встановлення в українських закладах освіти металодетекторів. Зокрема, гроші також скерують на реабілітацію українських військових. 

Таку інформацію повідомила міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте під час зустрічі міністрів внутрішніх справ України та країн Балтії. 

Протягом заходу учасники обговорювали питання безпеки України на тлі посилення атак росії на цивільну та критичну інфраструктуру держави.

За словами Агне Білотайте, її країна готова надати 400 тисяч євро на закупівлю металодетекторів для навчальних закладів, а також на реабілітацію українських військових.

«Будьте впевнені, що ми підтримуємо вас і стоїмо на вашому боці у час, коли ви боретеся за наші спільні цінності», — зауважила міністерка внутрішніх справ Литви.

Нагадаємо, що раніше 2024 року Литва пообіцяла надати нашій державі довгостроковий пакет підтримки в розмірі 200 мільйонів євро (приблизно 215 мільйонів доларів) і пообіцяла продовжувати підтримувати країну.

За матеріалами МЗС України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10105

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді