Понад 304 мільйонів гривень передбачено для підтримки учнів з ООП

Кабмін ухвалив постанову: на підтримку учнів з ООП у 2024 році спрямують понад 304 мільйони гривень

Субвенція на підтримку дітей з ООП

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Нещодавно Кабінет Міністрів України схвалив постанову про надання у 2024 році субвенції місцевим бюджетам на підтримку вихованців, учнів і студентів з особливими освітніми потребами.

Таким чином з державного бюджету виділять понад 304 мільйони гривень, які розподілять між громадами у 2 етапи:

  • у першому етапі — понад 203 мільйони гривень;
  • у другому (вересень 2024 року) — понад 101 мільйон гривень (з урахуванням учнів з ООП, які розпочнуть навчання з нового року).

Ці кошти передбачені для підтримки учнів і студентів з ООП, які навчаються в інклюзивних групах та класах закладів дошкільної, загальної середньої й професійної (професійно-технічної) освіти станом на 1 січня 2024 року.

Зокрема, Уряд України вніс зміни до «Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з ООП». Згідно з нововведеннями:

  • корекційно-розвиткові заняття, які проводили для дітей з ООП протягом останніх трьох місяців будуть оплачені та продовжені;
  • громади матимуть можливість використовувати залишки коштів, що утворилися за останні кілька років.

За словами голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, зміни до постанови також передбачають удосконалення механізму повернення невикористаних залишків субвенції з рахунків територіальних громад на рахунки обласних бюджетів.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10110

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді