Для українських школярів за кордоном створять систему електронного обліку

Для українських учнів за кордоном планують запровадити єдину систему електронного обліку

Облік учнів за кордоном

Формувальне оцінювання: способи та інструменти залучення учнів

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій планують запровадити єдиний електронний облік українських учнів, які разом з родинами зараз перебувають за кордоном.

Учасники спеціальної наради під головуванням віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук обговорили цю ініціативу. 

Як зауважили у відомстві, сьогодні чимало учнів і учениць за кордоном навчаються або є екстернами Державного ліцею «Міжнародна українська школа» (МУШ). Для того, щоб вступити до цього закладу, батьки або офіційні представники дітей можуть надіслати українські особові справи школярів і школярок поштою.

Проте наразі немає системного рішення, яке б дало змогу проводити облік українських учнів за кордоном. Саме тому в Мінреінтеграції запропонували розв’язати відповідне питання шляхом можливого запровадження єдиного електронного обліку для ведення особових справ.

Під час наради учасники запропонували дати змогу МУШ приймати документи учнів в електронному вигляді, а також розробити всі необхідні роз’яснення. Крім того, відповідно до обговорення, «Міжнародна українська школа» має стати освітнім осередком, на базі якого зосереджуватиметься вся співпраця з українськими школами за кордоном.

За інформацією Мінреінтеграції

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10097

Мозковий штурм — інструмент сучасної педагогічної ради

«Сучасна педагогічна рада» — поняття широке і нечітке. Тут можна розуміти інноваційну, інтерактивну, нестандартну форми проведення педради, а чи яку іншу, не менш цікаву. Ми ж зупинимося на методі брейнштормінгу, або мозкового штурму, який дедалі більше входить в освітню практику і є ознакою нетрадиційного підходу керівництва у виборі форм роботи з педагогами
12332

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді