Кодекс для проєктування харчоблоків у закладах освіти: що передбачено

Ухвалено Кодекс усталеної практики для проєктування харчоблоків у закладах освіти. Коли він набуде чинності та що передбачає – у матеріалі.

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

Коли Кодекст набуде чинності

У березні 2024 року було ухвалено Кодекс усталеної практики 4:2024 «Настанова з проєктування при будівництві приміщень харчоблоків закладів дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку відповідно до моделей організації харчування».

Вже з 1 травня 2024 року цей Кодекс для проєктування харчоблоків у закладах освіти набуде чинності та застосовуватиметься під час проєктування приміщень харчоблоків закладів дошкільної, загальної середньої освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку незалежно від форми власності та підпорядкування.

Відповідний Кодекс затвердили в Національному органі стандартизації ДП «УкрНДНЦ». Насамперед документ визначає загальні підходи до проєктування приміщень для організації харчування відповідно до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Де будуть застосовувати Кодекс

Кодекс будуть застосовувати під час проєктування приміщення харчоблоків закладів:

  • дошкільної освіти;
  • загальної середньої освіти;
  • дитячих закладів оздоровлення та відпочинку незалежно від форми власності та підпорядкування.

Це є важливим кроком для реалізації реформи шкільного харчування, оскільки Кодекс є інструментом виконання пункту 11 стратегічної цілі №2 реформи щодо відновлення та модернізації харчоблоків із застосуванням новітніх технологій, підвищенням енергоефективності та дотриманням принципів НАССР.

Проєктний офіс реформи шкільного харчування, Національна асоціація громадського харчування, Мінінфраструктури за підтримки ЮНІСЕФ наприкінці квітня проведуть навчальний форум для проєктувальників, архітекторів та проєктних організацій. Це дозволить забезпечити якісне розроблення проєктної документації на нове будівництво, реконструкцію, реставрацію та ремонт харчоблоків у закладах освіти.

За інформацією МОН



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді