У МОН обрали заклади освіти для проведення моніторингу серед учнів 6 і 8 класів

МОН оприлюднило перелік шкіл — учасниць моніторингу якості освіти учнів 6 і 8 класів з математики та української мови

Перелік шкіл для проведення моніторингу якості освіти

Формувальне оцінювання: способи та інструменти залучення учнів

У Міністерстві освіти і науки України опублікували графік проведення другого загальнодержавного моніторингу результатів навчання учнів 6 і 8 класів з математики та української мови в умовах війни, а також перелік закладів загальної середньої освіти, на базі яких відбуватиметься дослідження.

Детальніше ознайомитися з текстом наказу можна в прикріпленому документі. 

Цього року під час дослідження буде залучено близько 17 тисяч учнів і учениць з усієї України. Шестикласники пройдуть тестування з математики та української мови, а восьмикласники — з алгебри, геометрії та української мови.

МОН внесло до переліку учасників для проведення дослідження 345 закладів освіти. Репрезентативну вибірку сформував Інститут освітньої аналітики на основі даних про ЗЗСО, які працюють в Україні у 2023/2024 навчальному році.

Моніторинг відбуватиметься з 14 до 24 травня. Зокрема:

  • з математики — 14, 15, 16 і 17 травня;
  • з української мови — 21, 22, 23 і 24 травня. 

Відповідно до наказу відомства, час проведення тестування заклади освіти визначають самостійно й повідомляють / узгоджують його з територіальними органами Державної служби якості освіти України.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5007

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді