Українці можуть долучитися до інформаційної кампанії щодо кібербезпеки

В Україні стартує інформаційно-освітня кампанія з підвищення рівня кібербезпеки громадян

Основи та навички кібербезпеки

Експертиза цінності документів: як провести

В Україні розпочинається всеукраїнська інформаційно-освітня кампанія з підвищення рівня кібербезпеки українців. Ініціатором та організатором кампанії є Представництво Фонду цивільних досліджень і розвитку США в Україні (CRDF Global в Україні) за підтримки Державного департаменту США.

Метою цієї кампанії є підвищення загального рівня обізнаності громадян про онлайн-загрози та навчити їх основ кібергігієни. Матеріали програми будуть корисними для підлітків, дорослих та людей літнього віку.

«Кібербезпека — особливо актуальна тема під час повномасштабної війни. І дуже важливо надавати їй увагу в школах. Ми бачимо, що чимало підлітків усе ще споживають багато контенту російських блогерів і вони менш захищені від шахрайств та маніпуляцій в інтернеті. Тож дуже доречно вводити цю тему в уроки, її вивчають у межах інформатичної, громадянської та історичної освітніх галузей. І потрібно, щоб про важливість кібербезпеки говорили не тільки в школах, а й удома чи медіа», — зауважив заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

Кожен бажаючий може ознайомитися з простими та зрозумілими правилами кібербезпеки, а також перевірити свої знання за допомогою інтерактивної гри: це можна зробити за посиланням.

«Кібербезпека є важливою складовою національної безпеки України й колективної безпеки цивілізованого світу. І дбати про кібербезпеку має кожен громадянин, незалежно від соціального статусу чи вікової категорії, оскільки це безпосередньо впливає не лише на особисту безпеку, а й на безпеку в країні загалом. Тому для підвищення обізнаності інформування людей про потенційні кіберзагрози та надання їм необхідних навичок для ефективного зменшення ризиків, ми розпочинаємо цю інформаційну кампанію з кібергігієни», — акцентував заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк.

Зазначимо, що відповідна кампанія — це продовження першої успішної хвилі, яка тривала з вересня 2022 до вересня 2023 року. Вона постійно вдосконалюється, адаптуючись до нових загроз та залучаючи нових користувачів для створення безпечного онлайн-простору в Україні.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10104

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді