Кабмін ухвалив постанову про надання субвенції для дітей з ООП

Ухвалено постанову про надання субвенції для осіб з особливими освітніми потребами

Субвенція для дітей з ООП

Підтримка особистісного здоров'я: акценти

У Кабінеті Міністрів ухвалили постанову про «Деякі питання використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами у 2024 році» з метою підтримки осіб з ООП. 

У відповідному документі затверджено розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з ООП відповідно до кількісних показників осіб з ООП, які навчаються в інклюзивних групах та класах закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти станом на 1 січня 2024 року. Зокрема, внесено зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

Серед основних змін:

  • корекційно-розвиткові заняття, які проводилися для дітей з ООП протягом останніх трьох місяців будуть оплачені та продовжені;
  • громади також матимуть можливість використовувати залишки коштів, що утворилися за останні кілька років.

Таким чином у державному бюджеті передбачено суму понад 304 мільйонів гривень, яку буде розподілено у два етапи. Другий етап заплановано на вересень, з урахуванням учнів з ООП, які розпочнуть навчання з нового року.

Для першого етапу виділено понад 203 мільйони гривень, у другому (у вересні) буде розподілено понад 101 мільйон гривень з урахуванням учнів з ООП, які розпочнуть навчання з нового року.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10102

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді