Оздоровлення та відпочинок дітей буде відбуватися з урахуванням вимог щодо безпеки

Оздоровлення цьогоріч буде можливим з дозволу військових адміністрацій у закладах, які мають укриття

Оздоровлення та відпочинок дітей буде відбуватися з урахуванням вимог щодо безпеки

Ігри-знайомства для дітей

Про це розповіли під час засідання Штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей.

«У поточних умовах оздоровлення та відпочинок дітей є вкрай важливими, оскільки до звичних викликів додались виклики війни: психологічні та фізичні травми внаслідок воєнних дій, переміщень, розлучень з близькими та друзями, змін звичного оточення та розпорядку. Більше того, українські родини активно повертаються в регіони, де знижується активність бойових дій та починають працювати підприємства. Батьки повертаються до роботи, а діти залишаються вдома самі», – наголосили присутні на засіданні.

Також було прийняте рішення, що початок оздоровчої кампанії в безпечних регіонах відбудеться за таким алгоритмом.

  • Спочатку обласна військова адміністрація має визначити, чи є регіон достатньо безпечним для проведення оздоровлення та відпочинку дітей.
  • У випадку, якщо регіон визнано безпечним, то в ньому створюється обласна комісія із забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей, до складу якої входять всі представники дотичних служб, у тому числі в обов’язковому порядку представники ДСНС.
  • Комісія в свою чергу має провести перевірки закладів, які можуть надавати послуги з відпочинку та оздоровлення дітей. Заклади мають відповідати критеріям та умовам, у першу чергу щодо забезпечення безпеки дітей. Серед умов наявність укриттів, запаси пального, наявність актуалізованих планів евакуації та відповідного транспортного забезпечення.

✔️ Розвиток пошуково-дослідницької діяльності дошкільників

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Правила літніх прогулянок

Улітку дітям хочеться більше часу проводити на свіжому повітрі. Там можна вдосталь побігати, покопирсатися в піску та пограти з однолітками. Щоб у дітей залишалися лише позитивні враження від таких прогулянок, вихователям слід залишатися уважними та дотримуватися правил
6222

Екологічне виховання дошкільників

Як організувати екологічне виховання в дитячому садку, форми роботи з дошкільниками, поради вихователям та інструменти екологічного виховання
85691

Довідка про гурткову роботу: кому? для чого? як?

Як виконати навчальну програму в умовах постійних повітряних тривог, дистанційної освіти – над цією проблемою активно працюють. А от що робити закладам позашкільної освіти? Чи потрібно вводити гуртки за інтересами і чи матимуть вони попит? Як визначити доцільність і оцінити результативність їх роботи – з'ясовуємо у статті.
185

Як скорегувати порушення поведінки дошкільників засобами арт-терапії

Дошкільники не вміють контролювати свої емоції. Це призводить до порушень поведінки — агресивності, запальності чи, навпаки, замкнутості. Ігри та вправи допоможуть дітям розібратися із власними почуттями, навчать адекватно говорити про свої потреби
10513

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді