26 ветеранів пройшли підготовку для викладання предмету «Захист України»

Перші 26 ветеранів стали вчителями «Захисту України»

Викладачі

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Перші 26 ветеранів війни завершили навчання та викладатимуть початкову військову підготовку в закладах освіти, у рамках проєкту Міноборони.

Таку інформацію зазначали в Міністерстві у справах ветеранів. 

Відповідно до Постанови №1399 від 16 грудня 2022 року ветерани війни мають право викладати предмет «Захист України» у закладах освіти.

Як повідомили у відомстві, учасники з 15 областей України пройшли курси з підвищення кваліфікації на базі Національного університету оборони України за оновленою програмою. 

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

Загалом, до фахового викладання шкільних дисциплін національно-патріотичного спрямування мають бути залучені 593 ветерани війни. Планується, що такий підхід сприятиме покращенню якості навчання школярів.

Окрім того, у період підготовки ветерани-вчителі:

  • вдосконалили свою педагогічну майстерність;
  • отримали актуальну інформацію з тактичної медицини та вогневої підготовки;
  • удосконалили свої знання з історії українського війська;
  • пройшли навчання з психології.

У Міністерстві у справах ветеранів зауважили, що залучення військових сприятиме підвищенню професійної компетентності фахівців у сфері військово-патріотичного виховання та суттєво підвищить ідеологічну складову оборонної стійкості держави.

За матеріалами Мінветеранів

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46392

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5018

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді