Клопочемо про присвоєння педагогічного звання вихователеві ЗДО у рамках атестації

За результатами атестації педагогічним працівникам дошкільних закладів присвоюють зокрема й педагогічні звання. Розглянемо, які встановлено вимоги до рівня професійної підготовки та кваліфікації педагогічного працівника та як клопотати про присвоєння педагогічного звання

Умови та порядок присвоєння педагогічних звань визначені в розділі V Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.09.2010 № 930 (далі — Типове положення).

Педагогічні звання присвоюють як у порядку чергової атестації, так і позачергової.

Згідно з пунктом 4 Порядку присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2015 № 1109, педагогічні звання присвоюються атестаційною комісією відповідного органу управління освітою.

Вихідні та робочі 2020

Клопотання про присвоєння педагогічного звання

Атестаційна комісія дошкільного закладу може клопотати перед атестаційною комісією відповідного органу управління освітою про присвоєння педагогічному працівникові педагогічного звання.

Для цього необхідно спершу, щоб керівник або педагогічна рада звернулися з поданням про присвоєння тому чи тому працівникові педагогічного звання до атестаційної комісії дошкільного закладу.

Цей документ подають до 10 жовтня.

У свою чергу атестаційна комісія дошкільного закладу, розглянувши подання, звертається з відповідним клопотанням до атестаційної комісії органу управління освітою.

Працівник, який має педагогічне звання та відповідає встановленим вимогам, під час чергової атестації атестується на відповідність раніше присвоєному педагогічному званню. У такому разі достатньо продовжувати використовувати в практичній діяльності апробовані методичні розробки та запроваджувати перспективні освітні методики.

Атестаційна комісія не має права вимагати від такого працівника нові методичні розробки.

Зауважте, що присвоєння педагогічного звання є підставою для зміни розміру ставки заробітної плати (посадового окладу) педагогічного працівника.

Наскільки зростає оплата праці за присвоєння педагогічного звання «вихователь-методист»



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді